MAŁGORZATA OSTROWSKA

Ciasteczka imbirowe

Składniki:

– 1 szkl. mąki migdałowej (około 114 g),

– 1 szkl. mąki z tapioki (około 128 g) lub skrobi,

– 2 łyżeczki sody oczyszczonej,

– 1/2 łyżeczki soli himalajskiej,

– 1 łyżka wymieszanych przypraw (imbir, cynamon, ziele angielskie),

– 1/2 szklanki masła od krów karmionych trawą w temperaturze pokojowej,

– 120 g cukru kokosowego,

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii z Madagaskaru,

– 1 łyżka melasy,

– 1 duże jajko.

Przygotowanie:

 

W misce mieszamy suche składniki (mąkę migdałową, z tapioki, sól, przyprawy) i odstawiamy. W dużej misce ucieramy masło z cukrem kokosowym na puszystą masę, następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy, aż masa będzie gładka. Dodajemy jajka i melasę do powsta...

Artykuł dostępny tylko w prenumeracie PREMIUM

Pozostało jeszcze 86% treści

  • Przepisy na Bulletproof coffee

  • Regulamin „Ogólnopolskiego programu doskonalenia praktycznych umiejętności treningowych i dietetyki sportowej w latach 2017/2018” organizowanego przez czasopismo „Body Challenge”

Darmowy

Przepisy na Bulletproof coffee

Poniżej zamieszczamy inspiracje naszych czytelników, dzięki którym urozmaicicie swoją codzienną Bulletproof coffee.
Darmowy

Zostań mistrzem rollingu

Rolling to rodzaj automasażu polegającego na rozluźnianiu napiętych mięśn...
Podstawowy

Czy dobrze rozumiesz mobility?

Kiedy parę lat temu na jednym z pierwszych w Polsce kursów podnoszenia ciężarów zapytaliśmy o rozciąganie obręczy barkowej dla osób niemając...
Darmowy

BOLERO to bezcukrowe napoje instant ze stewią.

...